Van administratie naar een fiscale boekhouding

Wanneer de administratie eenmaal in onze systemen zit begint het daadwerkelijke boekhouden. Boekhouden betekent dat we de administratie periodiek omzetten in cijfers, rapportages en de daar uitkomende belastingaangiftes.

Per kwartaal maken wij een overzicht van uw financiële prestaties. Het overzicht laat de huidige stand van zaken binnen uw bedrijf zien, maar geeft ook overzichtelijk aan waar u naar toe kunt werken. Natuurlijk verzorgen we hierbij ook de diverse benodigde aangiftes zodat u volledig ontzorgd wordt. Pas na uw goedkeuring worden de aangiftes ingediend bij de belastingdienst.

Bij eventuele vragen kunnen we altijd een afspraak maken om het een en ander toe te lichten.

Dienstverlening die verder gaat dan alleen boekhouding

Bij Kubus Goor vinden we het belangrijk om een brede dienstverlening te bieden. Hiermee ondersteunen we onze klanten in de bedrijfsvoering en ontzorgen we in de boekhoudkundige werkzaamheden. Dit doen we door het inzetten van onze ervaring, kennis en kunde als bedrijfsadviseur in combinatie met slimme efficiënte software oplossingen.

Bij ons kunt u terecht voor onder andere de volgende diensten:

Administratie

Het is voor elke ondernemer verplicht om een administratie bij te houden. Wij helpen klanten met het efficiënt inrichten van hun administratie. Het is ook mogelijk om ons in te schakelen voor het verwerken van de administratie. Dit kan door ons periodiek fysieke documenten aan te leveren of door gebruik te maken van onze slimme scan en mail software. U krijg van ons altijd inzicht in uw financiële cijfers.

Boekhouding

Wij verwerken uw administratie tot een goede sluitende boekhouding. Vanuit deze boekhouding verzorgen we o.a. de BTW aangiftes, de IB aangiftes en stellen we een gedegen jaarrekening voor u op. Ook voor prognoses, tussentijdse cijfers en andere financiële informatie kunt u bij ons terecht.

Loonadministratie

Binnen Kubus hebben we een centrale afdeling waar wij de salarisadministratie verwerken. Wij zijn uw aanspreekpunt, maar onze gespecialiseerde afdeling doet de verloning. Zowel voor uw personeel als uw eigen DGA salaris. Dit doen we snel en efficiënt. Door deze manier van werken kunnen we scherpe tarieven per salarisstrook hanteren. Daarnaast bent u verzekerd van een specialistisch team met kennis van CAO’s, pensioenafdrachten en wet- en regelgeving.

Online boekhouden

Zelf werken wij al jaren met diverse slimme software pakketten die ons kantoor een stuk efficiënter hebben gemaakt. Steeds meer van onze klanten vinden het prettig om meer en meer te digitaliseren. Wij stellen gebruiksvriendelijke software ter beschikking aan onze klanten. Afhankelijk van uw wens en behoefte beperkt zich dit tot een makkelijke scan & mail oplossing of breiden we het uit naar een totaal oplossing voor uw hele financiële administratie en boekhouding.

Belastingadvies

U kunt er op vertrouwen dat wij uw boekhouding tot in de puntjes verzorgen. Naast de reguliere zaken kan het voorkomen dat u belastingadvies nodig heeft. Bijvoorbeeld bij erfbelasting na een overlijden, een scheiding of juist een schenking. Wij zijn graag uw aanspreekpunt en helpen u verder.

Bedrijfsadvies

Door onze ervaring, kennis en kunde binnen verschillende financiële vraagstukken en bedrijfsprocessen, kunnen we u uitstekend verder helpen. Voorbeelden hiervan zijn reorganisaties, herstructureringen en bijvoorbeeld verandering van rechtsvorm. Dit doen we op verzoek, maar ook wanneer we kansen of bedreigingen zien.

Financieel advies

Vanuit de boekhouding geven wij advies op maat. Soms loont het om een investering te doen en soms kunt u beter nog even wachten. Wij onderbouwen ons advies met cijfers. De keus is natuurlijk aan uw zelf. Heeft u een liquiditeitsprognose nodig voor een financiering? Ook dan staan we u graag bij met raad en daad.